زناشویی

پریاپیسم چیست؟

درمان پریاپیسم چیست؟

پریاپیسم چیست؟ یکی از بیماری های جنسی در مردان پریاپیسم است، البته این بیماری در زنان نیز وجود دارد اما به علت نادر بودن اغلب این بیماری را بیماری جنسی مردانه می دانند. پریاپیسم به نعوظ طولانی مدت آلت تناسلی مردانه گفته می شود که اغلب با درد شدیدی در این ناحیه همراه است. این بیماری باعث می شود خون در آلت تناسلی بماند و نتواند از طریق شریان های آلت تناسلی تخلیه شود. 

این عارضه به علت خطر دائمی که به بافت دارد جزو مهم ترین بیماری های مردانه قرار دارد. افرادی که به صورت دائمی و تفریحی از مواد مخدری همچون شیشه، تریاک، ماری جوانا و… استفاده می کنند بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری هستند. همراه سایت مولینا باشید تا به طور کامل با پریاپیسم چیست، علت، علائم و راه درمان آن آشنا شوید.

برای خرید کاندوم کدکس از مولینا کلیک کنید.

منظور از پریاپیسم چیست؟

اگر بخواهیم تعریف مناسبی برای “پریاپیسم چیست” بیان کنیم می توان گفت که، پریاپیسم یا (priapism) یکی از بیماری های نادر در مردان است که امروزه به علت افزایش مصرف قرص های روان گردان و مواد مخدر تقریبا شایع شده است. 

این عارضه زمانی ایجاد می شود خون به صورت جریان غیر طبیعی و نامتعادل باعث ایجاد نعوظ آلت تناسلی مردان به مدت بیشتر از 4 ساعت شود. پریاپیسم اغلب همراه درد بوده و در مردان 20 تا 50 سال بیشتر بروز می کند. پریاپیسم در سه نوع ایسکمیک یا جریان خون کم، غیر ایسکمیک یا جریان خون زیاد و تکرار شونده وجود دارد. 

3 نوع پریاپیسم چیست؟

پریاپیسم ایسکمیک

که به آن پریاپیسم با جریان خون کم نیز گفته می شود از انواع دیگر پریاپیسم شایع تر است. در این حالت خون توانایی خارج شدن از آلت تناسلی را نداشته و درد پیشرونده ای در آلت تناسلی به وجود می آید. در پریاپیسم ایسکمیک تمام آلت تناسلی به جز نوک آن سفت و منقبض می شود.

شیوع پریاپیسم با جریان خون کم در مردانی که یک اختلال ارثی در سلول های قرمز خون خود دارند (کم خونی داسی شکل) شایع تر است. این سلول های خونی توانایی مسدود کردن رگ های خونی موجود در آلت تناسلی را داشته که این موضوع می تواند باعث آسیب دائمی به بافت شود. در برخی از موارد، بیماری با نعوظ ناخواسته و دردناک با مدت زمان کوتاه شروع می شود و در طول زمان نعوظ های مکرر و طولانی مدت تر ایجاد می شود.

برای خرید کاندوم فضایی از مولینا کلیک کنید.

اهمیت شناخت پریاپیسم چیست؟

پریاپیسم غیر ایسکمیک

این نوع از پریاپیسم معمولا با درد همراه نبوده و از نوع ایسکمیک نادرتر است.

پریاپیسم تکرار شونده

این یک نوع پریاپیسم از خانواده پریاپیسم ایسکمیک است که به آن پریاپیسم عود کننده یا تکرار شونده نیز می گویند. این مورد معمولاً در مردان مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل دیده می شود. موارد نام برده 3 نوع مختلف “پریاپیسم چیست” را به خوبی بیان می کند.

علت عارضه پریاپیسم چیست؟

این عارضه علت های مختلفی دارد که سایت مولینا در ادامه به بررسی تمامی عوارض “پریاپیسم چیست”می پردازد.

مواد مخدر

یکی از اولین علت های “پریاپیسم چیست” مصرف مواد مخدر اعم از شیشه، اکستازی، کوکائین، تریاک، ماری جوانا و… است. 

آسیب

صدمه و آسیب به شریان آلت تناسلی می تواند باعث آسیب به آلت تناسلی شود و از گردش خون در این ناحیه جلوگیری کند، آسیب یکی از شایع ترین علل عارضه پریاپیسم غیر ایسکمیک یا جریان خون بالا است.

برای خرید اسپری تاخیری از مولینا کلیک کنید.

اختلالات خونی و سرطان ها

عده ای از اختلالات خونی مانند لوسمی، تالاسمی و مولتیپل میلوما می توانند با بروز پریاپیسم رابطه ی مستقیم داشته باشند. در برخی موارد این بیماری می تواند با تومورهای سرطانی نیز رخ دهد بخصوص اگر باعث انسداد شریان آلت تناسلی شود، البته این موضوع یکی از علت های نادر پریاپیسم است.

کم خونی داسی شکل

این نوع از کم خونی باعث تغییر شکل گلبول های قرمز از حالت معمولی به داسی می شود که می تواند موجب انسداد شریان آلت تناسلی شود. اکثر افرادی که دچار کم خونی داسی شکل هستند می توانند به پریاپیسم نیز دچار شوند.

 مصرف داروها

مصرف برخی از داروها مانند داروهای اعصاب و روان می تواند با تاثیر بر اعصاب بدن، بخصوص آلت تناسلی باعث بروز پریاپیسم شوند. از دیگر علت های پریاپیسم می توان به آسیب ایجاد شده در نخاع یا اندام‌ های تناسلی، گزش، مسمومیت با گاز، هورمون ‌درمانی، وجود نقص متابولیسمی در فرد و استفاده از رقیق‌ کننده‌ های خون اشاره کرد.

روش های تشخیص پریاپیسم چیست؟

برا تشخیص بیماری پریاپیسم بهترین راه مراجعه به پزشک متخصص است. پزشک ناحیه تناسلی و کشاله ران را چک می کند تا از اگر دچار سفتی شده است متوجه شود، سپس برای به دست آوردن اطلاعات دقیق تر آزمایش هایی همچون آزمایش ادرار، آزمایش خون و سونوگرافی تجویز می کند. 

البته گاهی نیز نمونه ای از خون آلت تناسلی گرفته می شود تا در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد. هدف تمامی این مراحل رفع نعوظ و جلوگیری از آسیب به ناحیه تناسلی می باشد. 

در پریاپیسم ایسکمیک به دلیل گیر کردن خون به مدت طولانی در فضای بسته، میزان اکسیژن آن کاهش یافته و می ‌تواند منجر به آسیب‌ بافت‌های آلت تناسلی  شود. افزایش این آسیب ها می تواند منجر به فیبروز آلت شوند، در نتیجه بهتر است در زمان وقوع این عارضه از درمان های خانگی استفاده نکنید و به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برای خرید ژل روان کننده از مولینا کلیک کنید.

درمان پریاپیسم چیست؟

پریاپیسم نسبت به نوع آن درمان های متفاوتی دارد‌ که بهترین راه مراجعه سریع به پزشک متخصص است تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. پریاپیسم ایسکمیک که اغلب با درد همراه است نیازمند درمان فوری و اورژانسی پزشک می باشد که در آن خون باید از آلت تناسلی خارج شود. برای درمان پریاپیسم ایسکمیک چندین روش وجود دارد که شامل:

  • تزریق دارو و مخلوط نمک درون رگ های آلت برای بهبود جریان خون؛
  • استفاده از مکش برای تخلیه خون درون آلت که با استفاده از سوزن و سرنگ انجام می شود؛
  • اگر پریاپیسم به علت تصادف یا حادثه باعث بهتر است فرد هر چه زودتر تحت عمل اورژانسی قرار بگیرد. 

اهمیت شناخت پریاپیسم چیست؟

پریاپیسم چیست؟ پریاپیسم یکی از بیماری مردانه می باشد که باعث نعوظ طولانی مدت می شود. از علت های این عارضه می توان به کم خون داسی شکل، مصرف مواد مخدر و داروهای اعصاب و روان، آسیب به آلت تناسلی و… اشاره نمود.

بدترین عارضه پریاپیسم، ناتوانی جنسی است که بعد از پریاپیسم طولانی شایع است، درنتیجه اگر دچار پریاپیسم شده اید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا از خطرات احتمالی آن جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید